Minden ami a zenével kapcsolatos itt megtalálod !!!

A zene a szívedben él csak meg kell találnod és érezned kell !!! <3


A zene kialakulása

 

 

Az őskori emberek zenei megnyilvánulásaira a ma élő primitív népeknél végzett megfigyelésekből barlangrajzokból és néhányrégészeti leletből következtethetünk. A zenék a mágikus szertartásokhozvadászatokhoz, a közös munkavégzéshez,kapcsolódtak, s elválaszthatatlan volt tőlük a mozgás, a tánc. A környezet elemeiből születtek meg  a mai hangszerek ősei. Kivájt fatörzsből készítették az első ütőhangszereket, az íj húrjából a kezdetleges pengetősöket, faágból, csontból, szarvból pedig az első fúvós hangszereket.

 

 

 Az ókori kultúrák zenei életéről freskók, domborművek ábrázolásai adnak hírt.Ezekből megtudhatjuk, hogy ebben a korban már sokféle hangszeren játszottak. Néhány görög dallamon kívül semmi elénekelhető nem maradt az utókorra. Az ókori Görögországban fogalmazták meg először azt, hogy a zene képes az embert jobbá tenni. A hangsorok elnevezése ugyancsak a görögöktől ered.

 

 A középkor egyházi zenéje az Európa-szerte elterjedt gregorián ének volt. Eredete az ókorba nyúlik vissza. Az egyszólamú, hangszeres kiséret nélküli latin nyelvű éneket Gergely pápa rendszereztette a 7. században. Elnevezésük ezért az ő nevéből származik. A legősibb gregorián dallamok közé tartoznak a zsoltárok, amelyek előadása Ezt olasz szóval recitativónak ( énekbeszédnek ) nevezzük.

 

 

 

 

körtánc

hangszerek

zsoltárok

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 4
Heti: 40
Havi: 185
Össz.: 34 775

Látogatottság növelés
Oldal: jó ha tudod( a zene kialakulása )
Minden ami a zenével kapcsolatos itt megtalálod !!! - © 2008 - 2018 - zenemindorokke.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »